De duurste pot pindakaas ter wereld komt uit Nederland

Voor 1000 euro is hij van jou! Dan heb je wel een pot met zwarte truffel en bladgoud in de keukenkast staan! Alle opbrengsten gaan naar een goed doel.

De receptuur van deze exclusieve pot bestaat uit pindakaas, eetbaar bladgoud en zwarte truffel. De totale inhoud van de pot is maar liefst 1,7 liter.

 

 

Met deze actie vragen we aandacht voor een groot voedsel probleem; de vraag naar voedsel groeit de komende jaren zo snel en de aarde raakt uitgeput. Gelukkig ben je als je pindakaas eet al goed bezig, de pindaplant behoort tot een unieke groep en voegt voedingstoffen aan de aarde toe in plaats dat het alleen maar onttrekt zoals aardappelen, rijst of mais. Met producten als pindakaas kunnen we de wereld wel voeden! Pindakaas is dus eigenlijk eetbaar bruin goud, de stap naar eetbaar bladgoud is dus vrij klein 😉

Daarbij gebruiken we geen palmolie, palmolieplantages zorgen voor veel ontbossing. Met name in de amazone en daar komt ook onze schone lucht vandaan. Daarom gaan 100% van de opbrengsten gaan naar het goede doel: Cool Earth. Deze organisatie zet zich in tegen de vernietiging van regenwoud door palmolie plantages en andere vormen van ontbossing. De Pindakaaswinkel gebruikt mede om deze reden heel bewust kokosolie in plaats van palmolie. 

De pot zal van 2 november tot en met 24 december te koop/bewonderen zijn bij De Pindakaaswinkel op de Czaar Peterstraat 169 te Amsterdam en online op www.depindakaaswinkel.nl/product/zwarte-truffel-bladgoud/.