Onze vijf favoriete pindakaas recepten

Pindakaas, welk huishouden heeft geen pot in zijn kast staan? De meeste mensen zullen pindakaas zien als broodbeleg. Wij, als De Pindakaaswinkel zien het als veel meer dan alleen broodbeleg! Dagelijks zien wij de meest gekke en lekkere pindakaas recepten voorbijkomen op foodblogs en Instagram accounts. Vandaag delen wij onze vijf favoriete pindakaas recepten. Deze doen ons het water in de mond lopen, bij jou ook?

Pindasaus van pindakaas

Heb je ooit zelf pindasaus gemaakt van pindakaas? Het is onwijs makkelijk en zóveel lekkerder dan een kant en klare pindasaus van de supermarkt. Heerlijk om te serveren bij je sateetjes. Geniet ervan!

TIP!: gebruik voor het maken van pindasaus onze hartige pindakaassmaken CHILIPEPER CITROENGRAS of onze tijdelijke smaak KNOFLOOK GEBAKKEN UITJES om een nóg lekkerdere pindasaus op tafel te zetten.

Onderstaand beeld is van Philippinne van der Goes. Op haar foodblog liefde voor lekkers vind je alle ingrediënten en het complete recept.

Pindakaas smoothie met appel

Als je aan pindakaas denkt, denk je misschien niet meteen aan een smoothie, maar het is een heerlijke verwennerij. Je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig en het is binnen een paar minuutjes gemaakt! Je kan allerlei soorten pindakaas smoothies maken, vandaag hebben wij een lekkere en ook nog eens gezonde favoriet uitgelicht. Blend ze!

TIP!: gebruik voor het maken van pindakaas smoothie onze KOKOS ZEEZOUT pindakaas voor heerlijke kokos twist door je smoothie.

Onderstaand beeld is afkomstig van foodblog eat pure love. Hier vind je alle ingrediënten en het complete recept.

Pindakaas granola 

Heb jij er ooit aan gedacht om zelf granola te bakken? Het is onwijs lekker en makkelijk om te doen. De allerlekkerste granola om zelf te bakken is uiteraard pindakaas granola. Meng het in de ochtend door je yoghurt en voilà, je hebt een overheerlijk pindakaas ontbijt op tafel gezet. Genieten maar!

TIP!: gebruik voor het maken van pindakaas granola onze DADEL KANEEL of KOKOS ZEEZOUT pindakaas om je granola nóg lekkerder te maken.

Onderstaand beeld is afkomstig van foodblog healthy food love. Hier vind je alle ingrediënten en het complete recept.

Pindakaas koekjes 

Koekjes bakken op een vrije dag is nooit een slecht idee! Wist je dat je van pindakaas ook heerlijke pindakaaskoekjes kunt bakken? Ideaal om te bakken voor je familie, of gewoon om alles lekker zelf op te eten J. Veel bakplezier gewenst! 

TIP!: gebruik voor het maken van de pindakaas koekjes onze KARAMEL ZEEZOUT pindakaas om je koekjes een lekkere zoete en tegelijkertijd zoute beleving mee te geven.

Onderstaand beeld is afkomstig van foodblog eat pure love. Hier vind je alle ingrediënten en het complete recept.

Thaise regenboogsalade met pindakaas dressing 

Deze kleurrijke Thaise salade met pindakaas dressing is een heerlijk gerechtje om van te smullen tijdens de lunch of het diner. De pindakaas geeft een heerlijke zoete smaak aan het gerecht. De salade is simpel om te maken, erg lekker en ook nog eens gezond. Win win win!

TIP!: gebruik voor het maken van pindasaus onze hartige pindakaassmaken CHILIPEPER CITROENGRAS of onze tijdelijke smaak KNOFLOOK GEBAKKEN UITJES om je dressing nét nog even iets meer pit te geven.  

Onderstaand beeld is afkomstig van foodblog eat pure love. Hier vind je alle ingrediënten en het complete recept.