De Pindakaas maakten we vanaf het begin zelf, hier was geen blauwdruk voor en het was een enorme strijd want pindakaas is nogal plakkerig. Het was vooral veel uitdenkwerk tijdens het uren boven de potjes hangen, hoe kon het beter en vooral sneller? In het begin had ik een grote hulp aan Bonne van der Laan, die de hype zag en het graag wilde meemaken. We deden in het begin wel 10 minuten over het maken van een potje. Gelukkig had ik als boer bijen gehouden en bedacht dat het er wat betreft plakkerigheid en dikte veel op leek. Uit de bijensector konden dus onze materialen vandaan worden gehaald. Aan de keukentafel van het huis werd alles gemaakt (de pindakaas stond tot aan mijn bed) en doorgeschoven naar de winkel waar het verkocht of ingepakt werd. Potten waren niet gelabeld, etiketten zaten scheef of ontbraken, lege schappen en nog vele andere schoonheidsfouten waren veel voorkomend. Toch vondt iedereen het zo leuk en lekker dat er de eerste 3 maanden elke dag een rij stond. Sommige mensen kwamen 4 uur heen en 4 uur terug rijden voor onze pindakaas. Zelfs een conductrice uit een volle tram kwam naar binnen gesprint voor een pot. Wat een eer!!
Op de langere termijn is het natuurlijk belangrijk dat het produkt ook echt goed is, anders is de hype snel over. Dit had ik goed in mijn hoofd geprent en deed er alles aan om een top product neer te zetten. Ik wilde de lekkerste pindakaas maken maar ik vind gezond eten daarbij ook heel belangrijk. Dus is dat de combinatie die gemaakt werd; alleen mooi gebrande Argentijnse pinda’s en een klein beetje kokosolie was onze startreceptuur. In de pindakaas smaak met het minste pinda zit altijd nog 88% pinda. Regelmatig test ik andere pindakazen en altijd ben ik weer heel blij als ik daarna onze eigen eet. Dit vinden velen met mij, op dit moment zitten we zowel op Google als Facebook tegen de 5 van de 5 sterren aan. Daar zijn we heel trots op! We doen ons best om jou je broodje hazelnoot chocolade pasta of kaas te laten staan en pindakaas te kiezen, daarom hebben we hartige en zoete smaken. Pindakaas is veel gezonder (zelfs onze meest suikerrijke smaak bevat 5 keer minder suiker dan hazelnoot chocolade pasta), veel beter voor onze aarde en super lekker! Ik hoop ook jou te kunnen verleiden met onze zelfgemaakte pindakaas en dan kan zeggen: lekker bezig jij, Pindabaas!