1
okt
'23
Pindapoeder

Wat is Pindapoeder?
Dit veelzijdige poeder is op vele manieren te gebruiken. Door dit pindapoeder toe te voegen aan verschillende recepten verrijk je het gerecht met een heerlijke nootachtige smaak. Bovendien bevat dit pindapoeder ook nog eens een behoorlijke hoeveelheid eiwitten, ideaal voor sporters en vegetariërs die hun dagelijkse gerechten willen verrijken met eiwitten dus! Voor de bakliefhebbers voegt het pindapoeder een gezondere twist aan de traditionele recepten, want naast dat het pindapoeder boordevol eiwitten zit, bevat het ook veel stoffen zoals antioxidanten, Vitamine E, magnesium en fosfor. Kortom pindapoeder is een fijne toevoeging aan een uitgebalanceerd dieet.

Inspiratie nodig? Hieronder vind je een aantal recepten waar het pindapoeder in verwerkt kan worden. Naast deze recepten kun je natuurlijk thuis ook experimenteren met het pindapoeder. Voeg het bijvoorbeeld toe aan havermout, eiwitshake of pannenkoeken om zo een met eiwit verrijkt product te creëren. Ook kan het pindapoeder gemengd worden met een beetje water om zo een gezondere pindakaas te maken.

Smoothie met pindapoeder:
– 50 gram Griekse yoghurt (of plantaardige yoghurt)
– 30 gram pindapoeder (naturel, banaan of chocolade)
– 1 bevroren banaan
– 100 ml melk (of plantaardige melk)

Stop alle ingrediënten in een blender en mix tot een glad geheel. Na het mixen kunnen er nog toppings toegevoegd worden. Denk bijvoorbeeld aan fruit, chiazaad, kaneel of een overheerlijke swirl van pindakaas! Het recept is van: @happyhealthylieke 

Bananenbrood:
-150 gram havervlokken
-50 gram pindapoeder (naturel, banaan of chocolade)
-25 gram kokosmeel
-1tl bakpoeder
-2 bananen
-2 eieren
-100 gram magere kwark
-25 gram ongezouten pinda’s
-15 gram kokosschaafsel

Meng alle droge ingrediënten met elkaar in een kom. Prak vervolgens de banaan, kluts de eieren en voeg dit samen. Hierna kan de magere kwark door dit mengsel geroerd worden, en voeg je vervolgens het mengsel van droge ingrediënten toe . Giet het mengsel in een rechthoekige bakvorm die is ingevet of met bakpapier is bekleed. Hak vervolgens de pinda’s en bestrooi het bananenbrood met de pinda’s en het kokosschaafsel. Bak het bananenbrood op 170 graden voor 25-30 minuten. 

*Tip: Dit bananenbrood is heerlijk in combinatie met de Kokos Zeezout pindakaas! Het recept is van: @vakervrolijk

 

Mugcake met pindapoeder: *Dit recept is glutenvrij en bevat weinig koolhydraten

Ingrediënten:   

  • 20 gr pindapoeder naturel, banaan of chocolade
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/4 appel
  • 1 el pinda’s en/of rozijnen
  • 2 el ongezoete appelmoes
  • snufje zout

Bereidingswijze: Snijd de appel in kleine stukjes. Meng het ei met het pindapoeder, bakpoeder, appelmoes en zout. Spatel vervolgens de appel en pinda’s/rozijnen door het beslag. Schep het beslag in een magnetron bestendige beker/schaaltje. Zet de beker in de magnetron voor 2 minuten op 900 Watt. Versier tot slot met (soya)yoghurt of -kwark, rood fruit en appel (laat deze weg voor een koolhydraatarme optie). Het recept is van @foodbysann

Appel kaneel mugcake

 

Pindapoeder pannenkoeken

  • 45 gram pindapoeder 
  • 1 ei
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 30 milliliter melk (of plantaardige melk)
  • 1 theelepel vanillesuiker 

Meng alle natte ingrediënten in een kom tot een glad geheel. Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe en mix tot een glad beslag. Bak tot slot de pannenkoeken goudbruin. 

*Tip: voeg nog een beetje kaneel of chocoladestukjes toe aan het beslag en top de pannenkoeken af met blauwe bessen of ander fruit. Het recept is van: @the.spicypineapple

Onze hardlopers:

Winkelmand0
Je winkelmand is (nog) leeg
Doorgaan met winkelen