21
jun
'22
Workshop zelf pindakaas maken

Workshop ‘Zelf pindakaas maken’
Pindabazen opgelet voor deze must – do experience

Staat er ook al een hele tijd op jouw verlanglijstje om zelf pindakaas te maken? In mijn geval wel! Zaterdag 21 mei was ik de gelukkige kandidaat om mijzelf om te toveren tot een echte pindakaasbaas tijdens de workshop ‘zelf pindakaas maken’.

Alles over pindakaas
We begonnen de workshop met een heerlijke warme kop koffie en thee. Na een leuke kennismaking met een gezellige groep mensen kregen we interessante weetjes over onder andere het ontstaan en het maken van pindakaas. Wist je bijvoorbeeld dat pindakaas oorspronkelijk uit Canada komt? Daar werd pindakaas, beter bekend als ‘peanut butter’, gemaakt nadat er een overschot aan pinda’s was. Je zou zeggen dat het dan logischer had geweest als het bij ons ‘pindaboter’ had geheten. Dit is niet het geval omdat de Nederlandse Boterwet had bepaald dat producten waarin geen zuivel verwerkt is niet als ‘boter’ mochten worden aangeprezen. Uiteraard konden we daarna alle heerlijke smaken pindakaas proeven in de winkel.

Zelf aan de slag
Na alle superleuke feitjes en weetjes over pindakaas te hebben gehoord zijn we aan de slag gegaan om onze eigen pindakaas te maken. Daarvoor hebben we eerst pinda’s gemalen in een vijzel om deze te transformeren tot 100 procent smeuïge pindakaas. Nu had ik geluk dat ik een paar keer naar de sportschool was geweest, want voor dit klusje is het handig dat je een beetje sterk bent. Maar wees niet bang, want gelukkig hoef je niet je hele pot bij elkaar te stampen. De Pindakaaswinkel heeft namelijk al wat voorwerk gedaan en er staat een pindakaastap waaruit iedereen zijn of haar eigen pot kan tappen. Deze tap wil iedereen wel thuis hebben staan! ‘SOS waar kan ik deze tap kopen?‘

Het volgende onderdeel van de workshop is mijn favoriet! Het is namelijk de hoogste tijd om een eigen unieke smaak te creëren. Hoog tijd om de fantasie de vrije loop te laten gaan. Door originele combinaties te maken en te proeven kan je tot een heerlijk nieuwe en eigen smaak komen. Het leuke hieraan is dat iedereen elkaar inspireert. Een heerlijke (coronaproof) proeverij vol zoete, zoute, hartige en pittige smaken. Zelf ben ik groots fan van de dadel- kaneel pindakaas. Als deze in huis is dan is die binnen een week op omdat ik er niet van af kan blijven, zo lekker vind ik deze. Voor mij daarom een echte uitdaging om een nog lekkerdere pindakaas te maken. Het avontuur ben ik aangegaan en ik zal alvast verklappen dat het mij is gelukt! Iedereen maakte een smaak waarbij je je vingers kon aflikken zo lekker. We mochten stemmen op de lekkerste smaak en de winnaar kreeg een superleuke pindaprijs!

Om de zelfgemaakte pindakaas nog meer eigen te maken maakt iedereen een eigen label met een zelfbedachte naam voor de Pindakaas. Mijn Pindakaas heb ik voor mijn vriend gemaakt met de naam: Voor als je mij mist. Ik ben heel benieuwd of hij mij een beetje mist en of die snel op gaat. Dat zullen we zien.

Ps: Wat mooi meegenomen is is dat je op de dag van de workshop ook nog eens 10 procent korting krijgt op het hele assortiment!!

Boek jouw workshop hier!

 

Onze hardlopers:

Winkelmand0
Je winkelmand is (nog) leeg
Doorgaan met winkelen