Deze site heeft beperkte ondersteuning voor jouw browser. We raden aan over te schakelen naar Edge, Chrome, Safari of Firefox.

4.8 sterren op Google!

Voor 14:00 besteld is vandaag verzonden!

Jouw bestelling krijgt gratis verzending Nog 39 voor gratis verzending!

Krijg een GRATIS t-shirt bij een bestelling van €60!

Winkelwagen 0

Jouw bestelling krijgt gratis verzending Nog 39 tot gratis verzending!
Geen producten meer beschikbaar voor aankoop

Producten
Order notities

Bestel voor €60 en krijg een GRATIS t-shirt!

Combineer met
Subtotaal Gratis
Verzendkosten, taxes en kortingen worden verrekend bij de check-out

PINDAKAASWINKEL X HEMELSSBAKKEN – Pindaklaas

PINDAKAASWINKEL X HEMELSSBAKKEN – Pindaklaas

SPECULAAS TRUFFELS MET PINDAKLAAS

10 stuks – 20 min bereidingstijd

Ingrediënten
  • 150 g speculaas

  • 50 g MonChou

  • 30 g Pindaklaas

  • 200 g witte chocolade

Extra nodig:
  • Weegschaal

  • Keukenmachine

  • Bakpapier

Bereidingswijze

Maal de speculaasjes fijn
Doe de speculaasjes in de keukenmachine en maal tot fijne kruimels.
Geen keukenmachine? Stop de koekjes in een zakje en stamp ze plat met een deegroller.

Voeg Pindaklaas en MonChou toe
Schep de MonChou en de Pindaklaas erbij.
Kneed alles tot een stevig en glad deeg.

Maak de truffels
Rol 10 balletjes van gelijke grootte.
Leg ze op een bord met bakpapier en zet ze 10 minuten in de koelkast zodat ze steviger worden.

Smelt de chocolade
Smelt ⅔ van de witte chocolade au bain-marie.
Haal de kom van de pan en voeg de rest van de chocolade toe.
Roer tot alles gesmolten is.

Dip de truffels
Haal de balletjes uit de koelkast en dip ze één voor één in de gesmolten chocolade.
Tip: dit gaat het makkelijkst met twee vorken.
Leg ze terug op het bakpapier.

Decoreer
Maak een swirl of klein dotje met Pindaklaas bovenop elke truffel.

Laat uitharden
Laat de chocolade volledig hard worden en geniet!

Tips

  • Liever iets minder zoet? Gebruik pure chocolade in plaats van witte.

  • Leuk als homemade cadeautje voor Sinterklaas of pakjesavond.

  • Ook lekker met een snufje kaneel of speculaaskruiden eroverheen.

Waarom deze truffels geweldig zijn

  • Geen oven nodig, klaar in 20 minuten.

  • Zacht en romig van binnen, chocoladecrunch van buiten.

  • De perfecte combinatie van Speculaas + Pindaklaas