Chocolate Chip pindakaas koeken
In samenwerking met Hemelssbakken
Een heerlijk recept voor zelfgemaakte chocolate chip koekjes met pindakaas gemaakt met onze special: Chocolate Chip Cookie. Echt om van te genieten!
16 stuks
Ingrediënten
-
300g patentbloem
-
3tl bakpoeder
-
1tl zout
-
100g roomboter (gesmolten)
-
200g chocolate chip cookie pindakaas
-
100g kristalsuiker
-
200g lichtbruine basterdsuiker
-
2tl vanille extract
-
2 eieren
-
200g chocolate chips
Extra nodig
Bakplaat + bakpapier
Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 12 minuten
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden boven- onderwarmte en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Stap 1: Boter smelten
- Smelt de boter en leg apart
Stap 2: Deeg maken
- Roer de bloem, bakpoeder en het zout door elkaar in een kom.
- Roer de pindakaas door de gesmolten boter en voeg de beide suikers en vanille toe.
- Meng goed door met een garde
- Voeg de eieren een voor een toe en roer dit goed door.
- Wissel de garde in voor een spatel en spatel dit door het bloemmengsel heen
- Voeg als laatste (bijna alle) chocolate chips toe.
Stap 3: Balletjes maken
- Maak balletjes van het deeg in gelijke grootte (tip: gebruik een ijsscoop).
- Leg de balletjes met voldoende afstand op de bakplaat
- Druk de balletjes vervolgens zachtjes met je handpalm plat tot dikke schijven. Duw tot slot de resterende chocolate chips in de koeken.
Stap 4: Koekjes bakken
-
Bak eerst een bakplaat met 8 koeken in 12–14 minuten goudbruin.
-
Laat de koeken kort afkoelen op de bakplaat.
-
Bak daarna de tweede bakplaat met opnieuw 8 koeken.
Eet smakelijk!