Deze site heeft beperkte ondersteuning voor jouw browser. We raden aan over te schakelen naar Edge, Chrome, Safari of Firefox.

4.8 sterren op Google!

Vanwege drukte is er op dit moment een langere levertijd!

Jouw bestelling krijgt gratis verzending Nog 39 voor gratis verzending!

Winkelwagen 0

Jouw bestelling krijgt gratis verzending Nog 39 tot gratis verzending!
Geen producten meer beschikbaar voor aankoop

Producten
Order notities
Combineer met
Subtotaal Gratis
Verzendkosten, taxes en kortingen worden verrekend bij de check-out

PINDAKAASWINKEL X HEMELSSBAKKEN – Dubbel Chocolade Karamel Zeezout

Kerstboom-Bites-DePindakaaswinkel

Pindakaas Chocolade Kerstboom Bites

10 stuks – ca. 1 uur bereidingstijd

Ingrediënten

  • 55 g roomboter (gesmolten)

  • 250 g Dubbel Chocolade Karamel Zeezout Pindakaas

  • 25 g kristalsuiker

  • ½ tl vanille-extract

  • 200 g poedersuiker

Voor de coating

  • 250 g melkchocolade

  • 100 g witte chocolade

Extra nodig

  • Mixer

  • Bakplaat + bakpapier

  • Kerstboom uitsteker

Bereidingswijze

Mix de basis

  • Meng de gesmolten roomboter, pindakaas, kristalsuiker en vanille-extract tot een romig geheel.

  • Voeg de poedersuiker toe en mix tot een stevig deeg ontstaat.

Uitrollen & koelen

  • Verdeel het deeg over een bakplaat met bakpapier tot een dikte van 0,5–0,8 cm.

  • Druk stevig aan zodat het egaal is.

  • Zet de bakplaat 10 minuten in de vriezer om op te stijven.

Steek kerstboompjes uit

  • Steek kerstbomen uit het deeg met de koekjesuitsteker.

  • Leg ze op een nieuwe bakplaat met bakpapier.

  • Laat 30 minuten in de vriezer stevig worden.

Smelt & dip

  • Smelt de melkchocolade au bain-marie.

  • Dip de kerstboombites één voor één in de melkchocolade met behulp van een vork.

  • Smelt vervolgens de witte chocolade en drizzle deze er speels overheen.

Laat uitharden

  • Laat de chocolade volledig hard worden… en genieten maar!

Tips

  • Geen kerstboom uitsteker? Maak er sterretjes of rondjes van.

  • Extra feestelijk → strooi wat eetbare glitters of sprinkles erover.

  • Liever intens chocoladesmaak? Gebruik pure chocolade als coating.

Waarom deze kerstbites geweldig zijn 

  • Geen oven nodig snel & foolproof!

  • Super romig van binnen, chocolade-laagje van buiten.

  • Perfect voor kerstcadeautjes of op de desserttafel.

  • De ultieme combinatie: chocola + pindakaas + kerst.