Pindakaas Chocolade Kerstboom Bites
10 stuks – ca. 1 uur bereidingstijd
Ingrediënten
-
55 g roomboter (gesmolten)
-
250 g Dubbel Chocolade Karamel Zeezout Pindakaas
-
25 g kristalsuiker
-
½ tl vanille-extract
-
200 g poedersuiker
Voor de coating
-
250 g melkchocolade
-
100 g witte chocolade
Extra nodig
-
Mixer
-
Bakplaat + bakpapier
-
Kerstboom uitsteker
Bereidingswijze
Mix de basis
-
Meng de gesmolten roomboter, pindakaas, kristalsuiker en vanille-extract tot een romig geheel.
-
Voeg de poedersuiker toe en mix tot een stevig deeg ontstaat.
Uitrollen & koelen
-
Verdeel het deeg over een bakplaat met bakpapier tot een dikte van 0,5–0,8 cm.
-
Druk stevig aan zodat het egaal is.
-
Zet de bakplaat 10 minuten in de vriezer om op te stijven.
Steek kerstboompjes uit
-
Steek kerstbomen uit het deeg met de koekjesuitsteker.
-
Leg ze op een nieuwe bakplaat met bakpapier.
-
Laat 30 minuten in de vriezer stevig worden.
Smelt & dip
-
Smelt de melkchocolade au bain-marie.
-
Dip de kerstboombites één voor één in de melkchocolade met behulp van een vork.
-
Smelt vervolgens de witte chocolade en drizzle deze er speels overheen.
Laat uitharden
-
Laat de chocolade volledig hard worden… en genieten maar!
Tips
-
Geen kerstboom uitsteker? Maak er sterretjes of rondjes van.
-
Extra feestelijk → strooi wat eetbare glitters of sprinkles erover.
-
Liever intens chocoladesmaak? Gebruik pure chocolade als coating.
Waarom deze kerstbites geweldig zijn
-
Geen oven nodig snel & foolproof!
-
Super romig van binnen, chocolade-laagje van buiten.
-
Perfect voor kerstcadeautjes of op de desserttafel.
-
De ultieme combinatie: chocola + pindakaas + kerst.